notebook personalizabil

How to choose a customizable notebook

Notebook personalizat

 

Calendar, notepad, notebook – no matter how we call it, this object is among the most popular gifts and promotionals offered. There is a wide variety of features that we can focus on when we wish to offer a personalized notebook, as an object not only useful but also pleasant. This small guide will helo you to choose the most relevant notebook for your company`s logo

1. Style

Depending on what you aim for, the budget, the chosen time of the year and last, but not least, the message you want your promotionals to carry, you can choose an elegant style or you can stick to a simple, but meaningful appearance.

                                      hardcover notebook                           A6 notebook

 

Agenda triptic

 

2. Dimensiuni si sisteme de prindere

Cele mai intalnite dimensiuni pentru agende si notes-uri sunt A6 si A5, insa pentru promotionale destinate participantilor la un training/workshop – de exemplu – pot fi utile si cele format A4. La fel, intr-o campanie care are ca public-tinta copiii, sunt de efect notesurile mici format A7. Sistemul de prindere poate fi cu spire sau clasic, pe verticala sau pe orizontala, cu accesorii de inchidere tip elastic, clapa – magnetica sau simpla, curea etc.

 

 

3. Coperta: hard sau soft?

Daca delimitarile clasice erau hard cover pentru agende si soft cover pentru notebook-uri mici, noutatea adusa de marketingul multisenzorial a fost introducerea copertilor flexibile, moi, si la agendele format mai mare. Am dezbatut mai pe larg acest subiect intr-un articol anterior, va facem si aici cateva sugestii de modele cu coperti soft, cu suprafata catifelata, pe langa cele cu coperta medium si hard:

 

 

Notebook covers - soft-medium-hard

 

Pentru orice agenda sau blocnotes, texturile copertilor difera in functie de materialul din care sunt realizate. Mai des intalnite sunt cartoanele speciale, hartia groasa, imitatia de piele, PVC etc. Materialele speciale sunt insa cele cu care iti poti surprinde clientii: fetru, pluta, carton reciclabil.

 

 

 

4. Pagini – tipuri de hartie si liniatura

 

 

Calitatea hartiei unui carnet contribuie foarte mult la crearea unei impresii favorabile din partea utilizatorilor. Alegerea tipului de hartie – offset (hartie poroasa), cretata mata, cretata lucioasa – depinde si de modul de personalizare dorit, in special daca iti doresti – de exemplu – personalizare cu logo pe coltul fiecarei foi.

Liniaturile uzuale ale foilor agendelor sunt dictando si foaie velina (alba, simpla). Poti alege insa, pentru o campanie dedicata workshop-urilor, liniatura de caiet de matematica sau pentru cadourile de sfarsit de an – agende anuale datate. Exista si varianta mixta, cu foi din mai multe tipuri de liniatura.

Un efect special il au inserturile, fie apartinand modelului respectiv de notebook, fie special create de voi pentru prezentarea companiei sau a anumitor produse. Nu orice notebook permite inserarea unor astfel de pagini, de aceea este bine sa afli daca producatorul realizeaza si astfel de modele.

 

Insert foaie de colorat

 

5. Design si accesorii

Un design special, accesorii atasate sau includerea intr-un set de birou sunt elementele care vor scoate in evidenta campania ta cu notebook-uri promotionale.

 

 

6. Personalizare agenda

Personalizarea pe care doresti sa o realizezi va influenta alegerea tipului de agenda / notebook. Tine seama de caracteristicile copertei, material, pozitie accesorii, pentru a putea stabili corect modul de personalizare posibil. Alegerea poate porni fie de la modelul de carnet, optandu-se pentru personalizarea posibila, fie de la modul si forma personalizarii dorite, alegand unul dintre modelele care permit acea imprimare.

Posibilitatile de imprimare a logo-ului brandului tau sunt multiple: print digital, print UV, policromie, hot stamping, gravura laser pe accesoriile metalice, embosare/debosare pe suprafete din imitatie de piele sau din PVC.

 

Este utila consultarea unui specialist in produse promotionale personalizate pentru a face cea mai potrivita alegere pentru campania ta.