Games of science

Games Of Science – how to disseminate science

Tineri studenti, doctoranzi si cercetatori si-au masurat puterile de concentrare a stiintei in doze mici dar fascinante in finala Turneului Campionilor Games Of Science. Games Of Science a implicat ca organizatori British Council Romania, Biomentorhub si Universitatea Politehnica din Bucuresti.

 

 

In 18 iunie a avut loc finala ineditei competitii de comunicare a stiintei. Ea s-a desfasurat intr-un format original realizat de Ada Roseti, de asemenea in rol de Master trainer si moderator. Ada Roseti este doctorand in Stiintele Educatiei la Universitatea Bucuresti, abordand o teza despre modul in care predarea comunicarii studentilor la stiinte afecteaza intentia lor de a-si comunica cercetarile catre public.

 

Ada Roseti

Games Of Science: cum poti prezenta o cercetare stiintifica intr-un timp mai scurt decat un TikTok?

Participantii din intreaga tara au tradus cercetari complexe pe intelesul oricui, in prezentari cu durate intre 15 secunde si 3 minute. O adevarata provocare!

  • cum se realizeaza designul spatiului aerian
  • cum functioneaza arhitectura neuronala
  • cum putem distruge poluantii din atmosfera
  • de ce e important sa folosim pesticide cu masura
  • cum putem folosi tehnologia pentru a monitoriza albinele sau a detecta bacterii

Plus multe alte teme captivante din biologie, inginerie, tehnologie, matematică, chimie sau psihologie!

Evident, au fost si premii pentru cei 14 finalisti de la Games Of Science. Ne-am bucurat de increderea organizatorilor de a sustine si noi tinerii cercetatori. Am pregatit pentru acestia cate un rucsac personalizat de laptop, functional si comod de utilizat.

Felicitari tuturor participantilor si mai ales castigatorilor Games Of Science 2022!

Le multumim organizatorilor si va invitam sa sustineti si voi, oricand aveti aceasta oportunitate, initiativele, actiunile si campaniile care ne vor ajuta sa ne construim un viitor bun.