Sepci Personalizate

O modalitate la indemana si putin costisitoare de promovare cu ajutorul obiectelor promotionale este oferirea de sepci personalizate cu logo-ul companiei tale, indiferent de sezon.

Purtatul sepcii poate tine de un anumit trend, de cat de bine ti se potriveste un anumit model sau pur si simplu de intalnirea cu o sapca de calitate, atractiv decorata, indiferent daca brandul pe care-l promoveaza este sau nu unul cunoscut.

Alese de regula pentru campaniile sezoniere de vara si legate in special de evenimente sportive, sepcile personalizate nu mai sunt demult simple sepci de vara sau de sport. Materialele si combinatiile de materiale din care sunt confectionate au evoluat, permitand alegerea lor si in celelalte anotimpuri.

“Acum 25 de ani nu puteam sa merg pe strada fara a fi recunoscut. Acum, imi pun o sapca si nimeni nu stie cine sunt.” – Paul Newman

Ai nevoie de sepci personalizate pentru business-ul tau?
Cere o oferta si te vom ajuta cu preturi, modele si consultanta in alegerea solutiei potrivite.

Ce trebuie sa cunosti despre o sapca pe care intentionezi sa o personalizezi:

 • Materialul din care este realizata sapca
 • Modelul / stilul de sapca / croiala
 • Tipul de campanie in care ai ales sa oferi sepci personalizate

Vom incepe sa vorbim despre tipul de campanie in care poti alege sa iti promovezi brandul cu sepci personalizate.

Cele mai cunoscute sunt campaniile axate pe sustinerea unor evenimente sportive, asta daca nu cumva chiar compania ta activeaza intr-un domeniu conex sportului. De la crosuri si maratoane, la concursuri din toate categoriile de sport si pana la actiuni de promovarea sportului in unitatile scolare, oricare dintre aceste evenimente reprezinta un moment potrivit pentru oferirea unei sepci personalizate.

La fel de potrivite sunt si evenimentele la care participa angajatii companiei, de genul teambuilding-urilor sau training-urilor, sau alte evenimente interne care presupun un aspect vestimentar mai mult casual decat business. Exista insa persoane care au facut din purtatul unei sepci un trademark, incluzand-o in vestimentatia zilnica si transferandu-i o amprenta profesionista, la fel cum tricoul simplu gri al lui Mark Zuckerberg a devenit la fel de faimos precum proprietarul lui.

O sapca poate fi si parte componenta a unui echipament de lucru specific anumitor industrii. In HORECA, de exemplu (abrevierea pentru Hoteluri/Restaurante/Cafenele), poti intalni deseori speci personalizate cu numele/logo-ul companiei.

La fel si la angajatii lanturilor de magazine / supermarket-uri si peste tot unde purtatul unei speci contribuie nu doar la obtinerea unui aspect ordonat si curat ci si la promovarea vizuala permanenta cea mai la indemana.

Sa nu uitam ca si campaniile sezoniere pot beneficia de pe urma promovarii cu sepci promotionale. Spre exemplu participarea companiei tale ca sponsor la un concert important, la un spectacol sau al oricarui alt eveniment cu expunere publica larga. Pot primi sepci cei din echipa de organizare, toti sau un numar selectat dintre participantii la eveniment.

Tipuri de sepci personalizate

In ceea ce priveste stilul sepcilor pe care doresti sa le personalizezi, de croiala lor vor depinde mai multe aspect viitoare de care trebuie sa tii cont. Cat de confortabil se vor simti cei care le primesc, cat de bine se va integra cu restul de elemente vestimentare dominante in industria respective si – inclusiv acest aspect este important si tine de croiala – cat de multe posibilitati de personalizare vei avea la dispozitie.

Pentru a va usura periplul prin multitudinea de modele si stiluri, am considerat potrivita inserarea unei galerii de imagini cu denumirea fiecarui model in parte.

Ati vazut in galeria de imagini atasata numeroase modele de sepci, cele mai multe asociate cu un domeniu anume care le-a consacrat: sapca de baseball, sapca de golf, sapca de sofer de camion, sapca de rapper, sapca frantuzeasca etc.

Si-au mai preluat denumirea si de la modelul cozorocului, cum este sapca sandwich cu cozoroc gros, sau de la combinatia de materiale, precum sapca mesh (sau ‘’cu plasa’’).

Materialele definesc stilul sepcii si o plaseaza mai bine langa destinatarul ei: nu este de dorit sa oferi o sapca stil ‘’frantuzesc’’ sau una ‘’de armata’’ la o competitie sportiva, si nici o sapca de rapper la un concert rock, unde ar fi mai potrivit modelul sepcii de baseball, cu cozoroc rotunjit.

Ce materiale putem intalni atunci cand cautam sepci personabile?

 1. Bumbac – prelucrat in modalitati diverse: simplu, periat cu aspect fin de piersica, twill – o tesatura din bumbac realizata compact, cu densitate mai mare
 2. Amestec de bumbac cu poliester
 3. Poliester
 4. Poliester microfibra
 5. Materiale tratate waterproof

Cum putem personaliza o sapca promotionala?

Tehnicile de personalizare folosite in cazul sepcilor sunt cele obisnuite pentru materialele textile. In functie de tipul sepcii, de material, de numarul de paneluri, de locul unde se doreste personalizarea, putem utiliza:

 • Broderie
 • Etichetele brodate
 • Serigrafia directa si Transferul de serigrafie
 • Printul digital
 • Sublimare

Broderia:
O modalitate de personalizare eleganta, rezistenta, care permite utilizarea unui numar mare de culori pentru logo-urile mai complexe. Se realizeaza pe compozitii din bumbac, amestec, poliester sau chiar microfibra, daca pentru cea din urma se utilizeaza materiale ajutatoare care sa impiedice strangerea in jurul broderiei.

Etichetele brodate:
Cunoscute si sub termenul de patch-uri (din limba engleza), etichetele brodate sunt bucati de material brodate cu un logo sau un text scris si apoi cusute sau lipite pe suprafata sepcii.

Serigrafia directa si Transferul de serigrafie:
Spre deosebire de broderie, metoda prin care la o sapca se pot personaliza doar panelurile, prin variantele de serigrafie se poate personaliza inclusiv cozorocul, atat pe exterior cat si pe interior.

Printul digital:
Pentru logo-uri cu multe culori si serii de obiecte sub 50 de bucati, aceasta metoda moderna este foarte utilizata.

Sublimarea:
Este o tehnica mai recenta de imprimare prin transfer la o temperatura anume. Cu ajutorul ei se poate imprima aproape toata suprafata sepcii, cu conditia sa alegem sepci din materiale ce au in compozitie cel putin 80% poliester.

Ai nevoie de sepci personalizate pentru business-ul tau?
Cere o oferta si te vom ajuta cu preturi, modele si consultanta in alegerea solutiei potrivite.