Pietro Cataudella - My Moleskine Story - Florence

Moleskine – un brand pentru proiecte importante

molekine clasic

Nota: articol actualizat septembrie 2019

 

Moleskine este un brand de notebook foarte cunoscut si apreciat in intreaga lume. E firesc ca pentru campaniile tale importante sa doresti sa alaturi logo-ul companiei tale unei povesti frumoase, oferind clientilor o adevarata brand experience cu propria ta poveste.

Povestea

Marca Moleskine este sinonima cu identitatea personala, cultura, memoria si imaginatia.
Notebookul Moleskine este, de fapt, succesorul legendarului notebook folosit de artisti si ganditori in ultimele doua secole. Printre ei, Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Ernest Hemingway si Bruce Chatwin. Un carnet simplu, negru, cu colturi rotunjite, un suport elastic pentru pagini si un buzunar interior extensibil: un obiect realizat timp de peste un secol de un mic producator francez, furnizor al magazinelor de papetarie din Paris, de unde avangardele artistice și literare ale lumii l-au cumparat si l-au facut nemuritor.

Scriitorul si calatorul englez Bruce Chatwin l-a botezat ”moleskine” in anii `80, cand a constatat cu regret inchiderea micii fabricute franceze. 10 ani mai tarziu, un producator din Milano a mers pe urmele scriitorului, a reluat productia carnetelor si a construit ceea ce iubim cu totii astazi: brandul Moleskine, The Notebook.

 

 

Moleskine poate fi carnetul de luat notite, cel clasic. Sau poate fi agenda-planner atat de utila si acasa si la birou, sau jurnalul de calatorie pentru cele mai frumoase locuri vizitate, sau caietul special unde prind contur pasiunile artistice.

Ce poti alege? Ce se potriveste mai bine brandului tau si proiectului tau important. Un consultant Lexonn te poate ajuta, daca doresti, pentru a determina cea mai adecvata varianta.

 

Modelul

Cateva modele de caiet, agenda si planner:

 

Culoarea

Fiecare model este oferit intr-un anumit numar de culori, diferit de la caz la caz; mai jos ai cateva exemple:

 

Dimensiunile

XS (extra-short) => 6,5 x 10,5 cm

P (pocket) => 9 x 14 cm

L (large) => 13 x 21 cm

XL (extra-large) => 19 x 25 cm

 

Coperta

Poti alege un notebook cu coperti moi, soft, sau tari, hard, in functie de modelul si dimensiunile dorite de tine.

 

Liniatura

Oferta este generoasa in privinta liniaturii. Pe langa liniatura clasica de caiet sau foaia velina, ai posibilitatea sa alegi liniatura cu puncte sau chiar liniatura cu portative pentru caietul de muzica!

 

 

Esti curios cum arata un planner in interior? Iata unul dintre modelele uzuale:

Noutati: Moleskine Custom Editions

 

Brandul Moleskine este o alegere potrivita pentru cadourile corporate ale unei companii care pretuieste valori ca imaginatia, cultura, memoria, explorarea si identitatea personala.

Produsele speciale Moleskine sunt creatii custom cu coperti exterioare personalizabile integral, cu inserturi, elastice, mansoane de hartie si coperti interioare personalizabile. Le poti achizitiona pentru oricare dintre proiectele voastre viitoare:

– identitate de brand
– PR și activități media
– evenimente speciale
– lansarea de produse noi
– cadouri de sărbători
– conferințe și seminarii
– oferirea de cadouri clientilor si colaboratorilor
– proiecte de comunicare internă
– programe de loialitate și stimulare

Noutati: Moleskine Smart Writing Set Ellipse

 

Setul de smart writing Moleskine Ellipse permite transferul de notite sau schite de pe pagina agendei pe dispozitive mobile, cu ajutorul unei aplicatii gratuite.

Setul include un stilou smart Pen+ Ellipse, o ”tableta” de hartie Moleskine Paper Tablet, cablu de incarcare si o rezerva suplimentara pentru stilou.

 

 

 

 

 

Karim Rashid – designer de produs

Cunoscut celor din industria produselor promotionalelor ca renumit designer de produs, printre altele, Karim Rashid a participat la proiectul Detour desfasurat intre 2006 si 2013, in care artisti, designeri, scriitori, arhitecti, regizori au asternut in paginile unui carnet Moleskine o frantura din arta lor.

 

 

 

*Toate imaginile si videoclipurile din acest articol sunt preluate de pe site-ul brandului Moleskine – www.moleskine.com