Classic Blue – culoarea Pantone a anului 2020

Classic Blue este culoarea Pantone a anului 2020.

 

Din anul 2000, Pantone Color Institute alege cate o culoare definitorie pentru un an intreg. Pantone a devenit in timp un reper important in domeniul delicat al managementului culorilor. In ceea ce priveste brandurile si companiile, acestea isi contureaza strategiile de marketing tinand cont de culorile lor reprezentative.

De ce sunt importante standardele de culoare?

Culoarea unui brand devine cartea sa de vizita, generand asocieri si expectative, declansand mental imagini si amintiri. Studiile arata ca o culoare adecvata poate creste recunoasterea, identificarea unei marci pana la 87%.

In ce priveste designul de produs, culoarea potrivita este elementul distinctiv care poate capta atentia. Este in acelasi timp elementul de design care reflecta cel mai bine o stare de spirit si un stil anume. Culoarea potrivita poate determina cresterea vanzarilor  – fie pentru produse, fie pentru idei – cu procente intre 50 si 85%.
PANTONE INSTITUTE

 

Chiar daca aveti sau nu o nuanta de albastru in logo-ul brandului vostru, puteti profita de culoarea aleasa de Pantone ca fiind reprezentativa in acest an.

 

Classic Blue – o culoare calma, pozitiva, care inspira incredere

Este o culoare care poate dezvolta o legatura mai puternica intre un brand si clientii si partenerii companiei.

Iata cateva dintre propunerile noastre de obiecte promotionale personalizabile de culoare albastra. Va puteti inspira de aici in pregatirea campaniilor de marketing din 2020.

Un consultant Lexonn va poate ghida oricand in alegerea celor mai potrivite produse si metode de personalizare pentru fiecare dintre proiectele voastre.