Tehnici moderne de imprimare: print digital UV

                                     print digital - notebook

 

Ce inseamna print digital UV?

Print digital UV este o forma de imprimare digitala in care este folosita lumina ultravioleta pentru tratarea si uscarea cernelii. Imprimarea se poate realiza pe materiale foarte diferite: plastic, lemn, metal, hartie, sticla, piatra, piele.

Se utilizeaza pentru personalizare o imprimanta cu LED UV: in prima faza se aplica cerneala pe material conform modelului digital si apoi aceasta se usuca imediat sub actiunea unor lampi cu lumina UV.

 

Avantajele utilizarii printului digital UV

Uscarea cernelurilor este aproape instantanee si de aceea rezultatele sunt spectaculoase, culorile sunt mult mai intense si riscul de disipare sau amestecare este aproape nul.

Ca orice imprimare digitala, si metoda care utilizeaza LED UV permite printarea pe suprafete mari, spre deosebire de alte metode clasice precum tampografia.

Calitatea printului policromie este ridicata, cu rezolutie foarte buna.

Datorita timpului redus de imprimare, este o metoda foarte avantajoasa pentru termene scurte de finalizare.

Alegerea personalizarii unor produse promotionale prin print digital UV este utila si in protejarea mediului. Celelalte metode de imprimare utilizeaza diferiti solventi in cerneala, aceasta uscandu-se in urma evaporarii lor. La printul digital UV nu exista vapori de solventi, uscarea ultra-rapida realizandu-se pe baza expunerii imprimarii la lumina ultravioleta.

 

print digital UV - accesorii telefon

 

Printul digital UV poate fi utilizat pe materiale variate, unele chiar neobisnuite, cu rezultate foarte bune.

 

Durabilitatea unei astfel de imprimari digitale UV este mare, rezista foarte bine in timp, inclusiv in conditii de umiditate.

Exista si un dezavantaj, surclasat insa de calitatea fotografica a transpunerii digitale: printul digital UV foloseste doar CMYK, nu si PMS (sistemul Pantone Matching Colours).

 

SPOT UV digital printing pentru design-uri premium

Imprimarea digitala numita Spot UV foloseste acelasi principiu de tratare a cernelii cu lumina UV, dar evidentiaza doar anumite zone ale suprafetei. Ofera textura si stralucire zonelor stabilite in macheta digitala, pastrand pentru restul materialului caracteristicile initiale. Contrastul intre suprafetele obiectului astfel imprimat ii sporeste acestuia valoarea.

Este o metoda al carei rezultat actioneaza multisenzorial, facilitand aprecierea design-ului obiectului imprimat.

 

 

Apeleaza la un consultant Lexonn pentru a afla mai multe detalii privind obiectele promotionale personalizate cu print digital UV.