Powerbank personalizat – cel mai apreciat gadget promotional

Tot ce trebuie sa stii despre un powerbank personalizat

Indiferent cum este numit – powerbank, baterie externa, incarcator, power station, baterie portabila – , acest produs a fost mereu cel mai apreciat gadget promotional personalizat. Apetitul consumatorilor pentru tehnologie este vizibil crescut si lesne de inteles intr-o era a transformarilor spectaculoase desfasurate cu repeziciune in acest domeniu.

Brand-urile, si nu doar cele legate de IT, software si alte industrii adiacente, s-au orientat de mai multi ani – privind prin prisma promovarii cu ajutorul produselor promotionale personalizate – catre afirmarea afinitatii lor pentru modern si produse high-tech, dovedind ca stiu ce-si doresc fanii lor in secolul vitezei.

Studiul realizat pe plan mondial in 2016 de catre ASI – Advertising Specialty Institute afirma ca 60% dintre cei care primesc un powerbank din partea unei companii sunt mai inclinati spre a utiliza produsele companiei respective si 87% ar pastra acel powerbank, considerand-ul un obiect foarte util.

Industria promotionalelor tine pasul cu tehnologia, asa ca veti regasi in oferta noastra cele mai noi modele de baterii externe, intr-o plaja larga de capacitati si design-uri. V-am pregatit mai jos un mic ghid de selectie a celor mai potrivite modele pentru viitoarele voastre campanii de marketing.

Cum alegem un powerbank – criterii de selectie

In momentul in care am decis sa ne promovam brandul oferind un powerbank personalizat,  exista cateva caracteristici pe care este bine sa le luam in considerare la alegerea modelului:

 • Tipul de alimentare

  – powerbank cu alimentare electrica – cele mai raspandite, plaja larga de preturi, modele si dimensiuni. Cablul standard de alimentare are port USB sau microUSB, permitand alimentarea de la laptop; pentru produsele Apple, daca powerbank-ul nu este prevazut din fabricatie cu un cablu compatibil, se pot achizitiona separat cabluri 3in1 care includ si portul de alimentare specific Apple, pe langa cele uzuale pentru tableta si smartphone

  – powerbank solar (aceastea din urma au, de regula, si varianta alimentarii electrice) – sunt o declaratie palpabila de sustinere a protejarii mediului de catre companie si, desi au capacitati mai reduse de alimentare, sunt mai atractive in special pentru fanii produselor ce folosesc energia regenerabila

 • Capacitatea

O alegem in functie de eveniment si destinatie. Am detaliat mai jos intr-un capitol separat care sunt variantele de capacitate si ce presupune o anumita putere a powerbank-ului.

 • Functionalitatea

  – simplu, usor de manevrat si de pastrat

–  multifunctional: include si alte functionalitati pe langa cea de baterie externa

 • Design-ul

Sobru, simplu, elegant sau indraznet, design-ul powerbank-ului se va adauga elementelor atractive ce vor determina aprecierea clientilor vostri. Am subliniat mai jos cateva idei legate de importanta design-ului ales pentru powerbank.

 • Modalitatea de personalizare

Este determinata in primul rand de materialul din care este facuta carcasa powerbank-ului: metal, ABS, poliester, aluminiu, suprafata soft touch, poroasa, cu striatii / in relief. Detalii in capitolul despre personalizare.

2500 powerbank

Capacitatea powerbank-ului – Ce inseamna mAh – Durata de utilizare

Ca orice alta baterie reincarcabila, powerbank-ul are cateva elemente caracteristice: capacitate, durata de utilizare, materiale.

Materialele componente sunt elemente electrochimice care permit incarcarea si stocarea energiei electrice: nichel-cadmiu (Ni-Cd), nichel-metal (Ni-MH), ioni de Litiu (Li-ion) sau Litiu in compozitie de polimer (Li-polymer, Li-Po).

Capacitatea unei baterii – in cazul nostru, a powerbank-ului – se masoara in mAh (miliamperi/ora) si reprezinta energia electrica totala pe care o poate stoca sau furniza. Capacitatea variaza de la 1000-1200 mAh, putand incarca cca 50% din bateria unui smatphone pana la 10.000-15.000 mAh sau chiar 20.000 mAh, cu mai multe porturi pentru alimentarea simultana a mai multor device-uri.

Durata de utilizare reprezinta numarul de cicluri de incarcare/descarcare. Producatorii precizeaza, in general, un numar cuprins intre 300 si 500 de cicluri, numarul lor real fiind influentat si de modul de utilizare al bateriei: reluarea incarcarii abia dupa o descarcare completa (in loc de cca 80%), pastrarea powerbank-ului la temperaturi mai ridicate sau in umezeala puternica, toate acestea reduc durata de viata a gadget-ului.

Ce capacitate este necesara pentru a incarca un telefon? Dar o tableta?

Graficul de mai jos ne arata cate dispozitive pot fi incarcate cu ajutorul unui powerbank incarcat 100% pana la descarcarea sa completa:

powerbank-power

sursa: https://www.geckoandfly.com/17003/portable-power-pack-charger/

Design – de ce este important

De regula, obiectelor promotionale utile li se ”iarta” lipsa de spectaculos in ceea ce priveste design-ul, insa brand-urile nu ar trebui sa faca rabat de la alegerea unui design atragator, special si integrat viziunii pe care doresc sa o exprime in campania de marketing.

Cu un design simplu, unul amuzant, un design indraznet, futurist sau – de ce nu – unul cu tenta retro, powerbank-ul nu este doar o sursa de energie ci si un mesager al creativitatii. Este importanta alegerea unui powerbank cu un design adecvat mesajului promovat in campanie.

Dimensiunea gadget-ului este un alt aspect care trebuie luat in considerare: cui ii este adresat, transportul si distribuirea acestuia sunt detalii care implica alegerea unui powerbank de dimensiuni potrivite.

Powerbank multifunctional

Pe piata, in acest moment, exista de la gadget-uri cu simpla functionalitate a unei baterii portabile pana la produse 2-in-1, 3-in-1 s.a.m.d. cu mulltiple utilizari incorporate: cantar electronic de voiaj, suport telefon, oglinda, lampa, radio, speaker etc. Se poate opta pentru o baterie portabila de capacitate mai mare, care nu ofera alte functionalitati insa permite incarcarea mai multor dispozitive, sau se poate miza pe satisfacerea mai multor necesitati ale viitorilor utilizatori, alegandu-se un model cu mai multe optiuni.

                

powerbank - radio si bluetooth speaker

Pe piata exista si varianta integrarii powerbank-ului in seturi de cadouri sau a incorporarii acestuia in alte obiecte:

Branding / Personalizare

Elementul esential in cazul unui giveaway este personalizarea acestuia cu logo-ul companiei sau brandului. Daca suprafata powerbank-ului o permite, este posibila si inserarea unui scurt mesaj definitoriu pentru campania respectiva de marketing sau o fraza care face brandul usor identificabil de catre client.

Avantajul personalizarii powerbank-ului, ca dealtfel in cazul oricarui alt produs promotional, este vizualizarea progresiva a obiectului si remarcarea logo-ului de catre un numar de persoane in crestere exponentiala, cu costuri mult mai mici decat in cazul altor forme de promovare.

Vom alege materialul din care este realizat powerbank-ul in concordanta cu tipul de personalizare dorit:

 • incastrare din aluminiu – personalizare prin gravura laser (in relief, fara culori) sau prin tampografie (logo in una sau mai multe culori)
 • ABS (material plastic) – tampografie, doming (aplicarea unei rasini epoxidice peste o imprimare multicolora, rezultand o suprafata inaltata cu efect de lupa), print digital
 • suprafata soft touch – senzatie placuta la atingere, o suprafata mai restrictiva din punctul de vedere al imprimarii, dar cu efect deosebit pentru utilizator – tampografie
 • suprafete in relief, geometrice, cu striatii – la acest gen de materiale, reprezentand ele insele o forma de individualizare a produsului promotional, branding-ul se realizeaza de obicei in partile cu suprafete netede sau pe ambalaj
 • imprimarea policromie – acest tip de personalizare creeaza un efect deosebit prin posibilitatea redarii unei multitudini de culori

powerbank - print policromie

Un consultant al firmei noastre va va sfatui intotdeauna care este cea mai potrivita varianta a modului in care doriti sa captati atentia prin oferirea unui powerbank personalizat, in functie de tema campaniei, buget si deadline.

Siguranta in utilizare

O baterie portabila comercializata pe teritoriul Uniunii Europene trebuie sa indeplineasca directivele UE cu privire la acest gen de produse.

Certificarea utilizarii in siguranta este inscriptionata de catre producator pe produs prin sigla ”CE Marking”

ce-marking-logo

DE RETINUT:

 1. In functie de capacitate, poti alimenta pe jumatate un telefon (1000 mAh) pana la de 6-7 ori un telefon si de 2 ori o tableta (18.000-20.000 mAh), intr-un singur ciclu de incarcare-descarcare al powerbank-ului.
 2. Inainte de prima utilizare, incarca powerbank-ul la capacitate maxima, bateriile vin din fabrica incarcate sub nivelul de 50 %.
 3. Nu lasa nefolosit powerbank-ul cu mai putin de 20-30% incarcare, orice descarcare completa a bateriei ii scurteaza durata de viata.
 4. Durata de viata a unui powerbank – apreciata de producatori – este intre 300 si 500 de cicluri complete. Aceasta poate insemna de la 1 1/2 ani pana la 2 1/2 – 3 ani in functie de producator si daca sunt respectate regulile de pastrare si utilizare.
 5. Un powerbank poate avea si alte functiuni pe langa cea de baterie. Intreaba un consultant despre oferta de powerbank multifunctional.
 6. Un powerbank poate fi personalizat in multe moduri, te putem ajuta sa alegi cea mai potrivita varianta, tinand cont de buget si timp.
 7. Powerbank-ul personalizat este cel mai apreciat gadget promotional!
1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

 1. […] legate de tehnologie: suport telefon mobil. powerbank, incarcator masina, […]

Comentariile sunt închise.