Powerbank-uri: ghid de achizitie

Putere oricând la îndemână!

Soluția perfectă pentru a te asigura că toate gadget-urile tale portabile sunt gata de plimbare cu bateria încărcată 100%.

Ghid de achizite powerbank – iată care sunt principalele caracteristici pe care ar trebui să le avem în vedere când alegem un astfel de produs:

1. Dimensiunile:

 

Chiar dacă primele baterii externe apărute pe piață erau destul de mari, acum putem profita de avansarea tehnologiilor utilizate și avem la îndemână produse de mici dimensiuni, ușoare, cu un design mult mai prietenos. Doamnele le pot purta ușor în geantă, iar domnii le vor putea lua cu ei în serviete sau genți de laptop.

 

 

2. Funcționalitatea:

Având în vedere cât de repede apar funcții noi la gadget-urile pe care le folosim zi de zi: tablete, smartphone-uri, ipad-uri, putem considera că un design simplu este tocmai ce ne trebuie. Bateriile se activează prin apăsarea unui singur buton, iar una sau mai multe luminițe ne arată cât timp acestea sunt încărcate și le putem utiliza. Pentru încărcare putem profita de timpul petrecut la birou și le putem conecta fie la laptop în timp ce lucrăm, fie la priză.

 

3. Puterea:

Capacitatea power bank-urilor se măsoară în mAh, exact ca la bateriile device-urior noastre de zi cu zi. Aceasta variază  de la 1500 mAh până la 15000 mAh și în funcție de dispozitiv poate încărca parțial sau total bateria descărcată a acestuia. Cele mai căutate sunt cele de 2200 sau 2600 mAh.

În ceea ce privește puterea lor efectivă, infograficul alăturat explică exact ce device-uri putem încărca cu un anumit tip de power bank. Un produs de 2200 mAh încărca un smartphone pana la 100%, pe când cele de 5000, 10000 mAh pot încărca de la 3 la 5 astfel de telefoane sau chiar o tableta.

Este foarte important să îți exprimi așteptările în ceea ce privește capacitatea power bank-ului astfel încât să primești si recomandările adecvate.

 

 

 

 

 

4. Cablul de încărcare:

Majoritatea produselor vin standard cu un cablu USB/micro USB. Acesta este folosit atât pentru a încărca bateria la laptop cât și pentru a încărca telefonul compatibil. Pentru produsele din gama Apple se poate folosi cablul de date din dotarea standard sau se poate opta pentru un cablu 3 sau 4 în 1 care este compatibil atât micro USB cât și pentru Iphone4, Nokia sau Iphone5.

 

 

5. Purtător de imagine:

Ca obiect promoțional aceste baterii portabile sunt ideale deoarece promovează cu succes imaginea unui brand și, spre deosebire de alte produse sezoniere sau cu durată de viată mică, ai siguranța că mulți alții vor vedea produsul imprimat cu logo-ul companiei tale. Trendul acesta este în creștere, în cadrul conferințelor mulți participanți s-au bucurat de funcționalitatea power bank-urilor.

 

 

6. Certificarea CE

Marcajul CE este un însemn obligatoriu pentru anumite produse vândute în zona Uniunii Europene încă din anul 1985. Acesta se regaseste și pe produsele fabricate în afara zonei dacă sunt produse sau create pentru a fi vândute în cadrul ei. Toate acestea fac marcajul recunoscut pe întreg mapamondul, chiar și pentru cei care nu sunt foarte familiarizați cu zona.

În concluzie, însemnul CE este declarația producătorului că produsele puse la vânzare sub el îndeplinesc toate directivele Uniunii Europene.

 

Bateriile portabile au devenit anul acesta un accesoriu must have pentru mulți dintre noi deoarece ne ajută să ne continuăm activitatea chiar și atunci când nu avem la îndemână o priză sau cand nu suntem în mașină.

 

Întreabă-ne ce propuneri avem pentru tine!

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] gadgeturi: ceasuri, cronometre, activity tracker, mp3 player, căști, power banks […]